Home » Waarom speeddaten zo ontzettend leuk is

Waarom speeddaten zo ontzettend leuk is

Tags: | ⏱ Leestijd: 2 minuten

“Ik was zo ontzettend zenuwachtig voordat de speeddate avond begon!”. Het is een opmerking die wij vaak horen. Maar net zo vaak horen wij meteen daarna: “maar het was echt hartstikke leuk!”.

Bij een avondje speeddaten denk je al gauw aan ongemakkelijke, korte ontmoetingen met singles die jij in 5 minuten moet leren kennen. Doodeng, en je moet maar hopen dat diegene ook nog eens interessant is. De waarheid is dat het best een keer zal voorkomen dat er helemaal geen klik is tussen jou en je gesprekspartner. Maar wat nog veel vaker voorkomt, is dat je gewoon een heel leuk gesprek hebt met diegene.

Conclusie: een speeddate is juist een hele spannende en efficiënte manier om leuke singles in jouw stad te ontmoeten. Waarom? Lees hier de redenen waarom je volgens ons in ieder geval één keer mee moet doen aan een speeddate.

Speeddating: What you see is what you get

Is het je al eens overkomen dat je iemand ontmoet via social media of apps als Tinder of Happn, en dat die persoon uiteindelijk heel anders bleek te zijn dan dat hij of zij zich online voordeed? We kennen allemaal de MTV show Catfish. Nogal vervelend als je je hartje hebt verpand aan een leuke single, maar het blijkt in real life een heel ander persoon te zijn.

Goed nieuws! Bij speeddaten zal dat je niet gebeuren. Bij speeddaten weet je direct wat voor iemand er tegenover je ziet. What you see is what you get!

Niet ongemakkelijk, maar schattig

Veel singles zijn bang om zenuwachtig, knullig of ongemakkelijk over te komen. Helaas is niet iedereen een sociale superheld. Je bent echt niet de enige die misschien wat onhandig is tijdens je speeddate. Maar het leuke is: veel deelnemers vinden dit juist wel schattig! Zorg dat je gewoon jezelf blijft tijdens het speeddaten. Vind je het echt heel erg spannend? Bereid vooraf wat vragen voor, voor als je gespreksstof echt helemaal verdwenen is. Je zult merken dat je het speeddaten na een aantal rondes steeds beter onder de knie krijgt.

Speeddaten is leerzaam

Een speeddate avond bestaat uit tenminste 15 rondes. Dit betekent dat je ruim de mogelijkheid hebt om te oefenen op je ‘speeddate’ vaardigheden. Speeddaten is daarmee erg goed voor je communicatieve vaardigheden. Je zult dit ook merken in je dagelijkse leven. Je leert hoe je makkelijk een gesprekje aanknoopt, hoe je écht luistert en hoe je jezelf optimaal kan profileren. Dat zijn leuke skills om op te doen!

Wel of geen droomdate – toch een leuke avond!

Hoe je het ook wend of keert: een speeddate avond is ontzettend leuk! Je ontmoet veel mensen en wie weet zit je droomdate er ook nog eens tussen. Zorg dat je verwachtingen van de speeddate daarom niet torenhoog zijn, maar beschouw het als een avondje uit. Dat kan het resultaat zelfs nog leuker maken!

Groetjes,

Marieke van 123Speeddate
💌  welkom@123speeddate.nl

Categorieën

8,6 waardering

Tijdens onze pilot waardeerden onze gasten ons met een 8,6!

100+ events

We gaan jaarlijks 100+ events organiseren door heel Nederland.

Voor iedereen

Je bent bij ons welkom, ongeacht je voorkeuren, afkomst of whatever.

Kunnen we je wellicht ergens mee helpen?

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig over de liefde, dating en speeddaten. Hieronder vind je onze laatste artikelen. 

Uiterlijke voorbereiding op een speeddate

Uiterlijke voorbereiding op een speeddate

Dus je hebt overmorgen die speeddate waar je al twee weken naar uitkijkt. Spannend natuurlijk. Waarschijnlijk denk je er op voorhand goed over na hoe je zo leuk mogelijk voor de dag komt. Dat zit natuurlijk vooral in je persoonlijkheid. Maar eerlijk is eerlijk, ook je...

Mentale voorbereiding op een speeddate

Mentale voorbereiding op een speeddate

De voorbereiding op een speeddate is misschien wel net zo leuk als de speeddate zelf. Want tuurlijk, je hebt wellicht wat zenuwen.. maar ook veel voorpret! Laten we meteen aftrappen met de eerste tip in dit artikel: die zenuwen mogen er gerust zijn. Ze zijn niet meer...

Hoe werkt een speeddate?

Hoe werkt een speeddate?

Speeddaten is leuk en, eerlijk is eerlijk, ook een beetje spannend! Regelmatig zien wij onze deelnemers zenuwachtig de ruimte binnenkomen, in afwachting van wat hen te wachten staat. Logisch ook, want het is iets dat je (als het goed is) niet dagelijks doet. Maar niet...