Uiterlijke voorbereiding op een speeddate.
Dus je hebt overmorgen die speeddate waar je al twee weken naar uitkijkt. Spannend natuurlijk. Waarschijnlijk denk je er op voorhand goed over na hoe je zo leuk mogelijk voor de dag komt. Dat zit natuurlijk vooral in je persoonlijkheid. Maar eerlijk is eerlijk, ook je voorkomen speelt een rol. Het oog wil immers ook wat!

Waarom zou je je uiterlijk voorbereiden op een speeddate?

Er zijn twee mensen voor wie je het doet: jezelf en je gesprekspartner. Laten we beginnen met waarom het jouzelf helpt. Heb je wel eens een dag waarop je voor de spiegel staat en denkt: yes, ik zie er goed uit vandaag!? Dat gevoel neem je dan vaak die hele dag mee. Je voelt je zelfverzekerder, praat makkelijker en hebt zin om de dag te plukken. Dat is de mindset die je mee wil nemen tijdens de speeddate!

En bijkomend voordeel: jouw gesprekspartner merkt dat ook! Als je er goed verzorgd uit ziet, zelfvertrouwen, plezier en energie uitstraalt maakt dat je aantrekkelijk voor degene tegenover je. Want aantrekkingskracht zit vaak helemaal niet in uiterlijke kenmerken, maar vooral in wat je uitstraalt.

Hopelijk hebben we je overtuigd van het belang van een goede uiterlijke voorbereiding. Ben je benieuwd hoe je dat zo goed mogelijk kan doen? We nemen je in dit artikel mee in de do’s en dont’s.

Het belangrijkste: blijf dicht bij jezelf

Het eerste dat we willen meegeven: blijf dicht bij jezelf. Logischerwijs steek je net iets meer tijd in je uiterlijk voor een speeddate, maar overdrijf het niet. Het belangrijkste is dat je jezelf bent. Dus trek zeker kleding aan waar jij je comfortabel bij voelt en ga niet ineens uren voor de spiegel staan. Je uiterlijk extra aandacht geven is heel goed, maar houdt het binnen de grenzen van het normale. Als vuistregel kan je hanteren dat speeddaten benaderd kan worden als een avondje uit. Daarvoor doe je ook nét iets meer moeite dan normaal.

Kleding tijdens een speeddate

Zoals aangegeven: ga voor een speeddate niet ineens kledingstukken aanschaffen die je normaal nooit zou dragen. Trek iets uit de kast waar je je goed in voelt en dat er tegelijkertijd verzorgd uit ziet. Onverzorgde kleding heeft simpelweg impact op hoe een ander je ziet. Gebruik hierbij je logische verstand of vraag eventueel een vriend of familielid om zijn of haar mening.

Om een voorbeeld te noemen: in de zomer is een mooi t-shirt leuk en verzorgd, terwijl een verwassen tanktop tijdens een speeddate vaak weer wordt beschouwd als onverzorgd. Voor schoenen geldt hetzelfde: je hoeft als man echt niet op lakschoenen te komen. Maar teenslippers zijn het andere uiterste. De moraal van het verhaal: zoek een balans tussen formeel en informeel, maar bewaak dat je je goed voelt in wat je aan hebt.

Uiterlijke verzorging tijdens een speeddate

Net als op iedere andere date vindt jouw gesprekspartner het waarschijnlijk prettig en aantrekkelijk als je aandacht hebt besteed aan je uiterlijke verzorging. Dus zorg dat je hier voldoende tijd aan besteed. Dat houdt in: haren, gebit, make-up en luchtje verzorgd. Ook hiervoor geldt: blijf wel dicht bij wat comfortabel is, maar benader de speeddate wel als een uitje. Daarvoor doe je net iets meer moeite dan normaal.

Groetjes,

Marieke van 123Speeddate
💌  welkom@123speeddate.nl

Op gaan we live (en we kunnen niet wachten!)
Nog heel even geduld. Op 1 mei lanceren we 123Speeddate en gaan we speeddates organiseren in Utrecht. Betaalbaar, bij jou in de buurt en met superleuke singles.

Achter de schermen werken we verschrikkelijk hard. We hebben onze developers opgesloten in hun kantoor en ze mogen pas naar buiten als de website af is! Af en toe geven we ze wat krentenbollen en koffie, zodat ze er weer tegen aan kunnen. Geintje hoor: no people were harmed during the development of this website.  😉

Schrijf je vast in op onze nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn als we straks los gaan? Dan zouden we het heel leuk vinden als je je inschrijft op onze nieuwsbrief!

Subscribe

* indicates required

Hopelijk zien we je snel!

Hopelijk ben je net zo enthousiast om te gaan speeddaten als wij. We kijken er naar uit om je te ontmoeten op een van onze events. We zien je snel!  🙋‍♀️

Groetjes,

Marieke van 123Speeddate
💌  welkom@123speeddate.nl

image
https://www.123speeddate.nl/wp-content/themes/blake/
https://www.123speeddate.nl//
#f48200
style1
paged
Loading posts...
/home/workfuel/public_html/123speeddate.nl/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.123speeddate.nl/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
off
off