Home » Mentale voorbereiding op een speeddate

Mentale voorbereiding op een speeddate

Tags: | ⏱ Leestijd: 3 minuten

De voorbereiding op een speeddate is misschien wel net zo leuk als de speeddate zelf. Want tuurlijk, je hebt wellicht wat zenuwen.. maar ook veel voorpret! Laten we meteen aftrappen met de eerste tip in dit artikel: die zenuwen mogen er gerust zijn. Ze zijn niet meer dan logisch, want je gaat met een speeddate buiten je comfort zone stappen. Goed bezig!

Wij weten een hoop van de mentale voorbereiding op een speeddate. Benieuwd? In dit artikel delen we alles met je.

De basis: besef dat je interessant bent!

Wat als al die mensen me niet interessant vinden? Wat als ik 0 matches heb? Deze twijfels spelen vaak een prominente rol in de zenuwen die deelnemers kunnen ervaren. Helemaal niet zo gek, want de mens heeft een vrij diepe angst voor afwijzing. En eerlijk is eerlijk: afwijzingen komen nu eenmaal voor als je gaat daten. Sterker nog: je wijst zelf ongetwijfeld ook links en rechts wel eens wat mensen af.

Er zijn talloze manieren om te werken aan deze angst voor afwijzing. Maar wij zouden je vooral willen adviseren: wees lief en mild voor jezelf. Waarom zou je jezelf bekritiseren? Je bent dapper genoeg om uit je comfort zone te stappen en het avontuur aan te gaan. Dat maakt je in onze ogen meteen al een interessant persoon! Zo bekeken zou je kunnen stellen dat er alleen maar interessante personen komen speeddaten. Stuk voor stuk avontuurlijke mannen en vrouwen. Hoe cool is dat?!

Toch nog spannend? Een handige tip is om op voorhand vijf dingen op te schrijven die jij interessant vindt aan jezelf. Bijzondere eigenschappen, prestaties waar je trots op bent of unieke toekomstdromen. Zo merk je ten eerste dat je een uniek persoon bent, en ten tweede heb je direct wat munitie om tijdens de speeddate in te zetten!

Keep calm and speeddate

Een groot deel van het voorbereiden op een speeddate draait om het hebben van een goede mindset. En wij begrijpen ook wel dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan. Maar verwachtingsmanagement is toch echt belangrijk. Benader de speeddate niet als hét evenement waarop je de toekomstige moeder van je kinderen moet tegenkomen. Dat zorgt alleen maar voor extra druk.

Want geloof ons: een speeddate is niets meer dan een avondje uit. Je drinkt iets, je eet iets en je babbelt wat. En toevallig ontmoet je ook nog eens allemaal ontzettend leuke mensen. Met wat geluk houd je er een of meerdere leuke contacten aan over. Zo niet, dan zetten we je op de lijst van een volgend event. Geen man overboord.

Die ontspannen mindset zorgt ervoor dat je ontspannen overkomt, leuke gesprekken voert en flink kan lachen. Dat is leuker voor jou én leuker voor je gesprekspartner. Je zal verrast zijn als je de volgende dag de mail ontvangt met al je matches. Dus keep calm and speeddate!

Bereid je een beetje voor.. maar niet te erg

Dat je een speeddate luchtig moet benaderen betekent niet dat het fout is om je goed voor te bereiden. Nadenken over je unieke kwaliteiten, leuke eigenschappen en alle andere pluspunten helpt je om zelfverzekerd aan de speeddate te beginnen. Schrijf al die punten eens op. Dat is goed voor je zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat je extra kan genieten van de avond.

Maar tegelijkertijd: bereid je niet té erg voor. Als een speeddate een soort militaire voorbereiding kent gaat dat ten koste van de voorpret en de spontaniteit. Je zal merken dat als de avond net iets anders verloopt dan je had gepland, dit een negatieve impact heeft op je plezier. Dus schrijf geen gesprekken uit en bedenk niet op voorhand hoe je je gaat voorstellen. Bereid je een klein beetje voor maar laat het verder lekker over je heen komen.

Groetjes,

Marieke van 123Speeddate
💌  welkom@123speeddate.nl

Categorieën

8,6 waardering

Tijdens onze pilot waardeerden onze gasten ons met een 8,6!

100+ events

We gaan jaarlijks 100+ events organiseren door heel Nederland.

Voor iedereen

Je bent bij ons welkom, ongeacht je voorkeuren, afkomst of whatever.

Kunnen we je wellicht ergens mee helpen?

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig over de liefde, dating en speeddaten. Hieronder vind je onze laatste artikelen. 

Waarom speeddaten zo ontzettend leuk is

Waarom speeddaten zo ontzettend leuk is

“Ik was zo ontzettend zenuwachtig voordat de speeddate avond begon!”. Het is een opmerking die wij vaak horen. Maar net zo vaak horen wij meteen daarna: “maar het was echt hartstikke leuk!”. Bij een avondje speeddaten denk je al gauw aan ongemakkelijke, korte...

Uiterlijke voorbereiding op een speeddate

Uiterlijke voorbereiding op een speeddate

Dus je hebt overmorgen die speeddate waar je al twee weken naar uitkijkt. Spannend natuurlijk. Waarschijnlijk denk je er op voorhand goed over na hoe je zo leuk mogelijk voor de dag komt. Dat zit natuurlijk vooral in je persoonlijkheid. Maar eerlijk is eerlijk, ook je...

Hoe werkt een speeddate?

Hoe werkt een speeddate?

Speeddaten is leuk en, eerlijk is eerlijk, ook een beetje spannend! Regelmatig zien wij onze deelnemers zenuwachtig de ruimte binnenkomen, in afwachting van wat hen te wachten staat. Logisch ook, want het is iets dat je (als het goed is) niet dagelijks doet. Maar niet...