Home » Hoe werkt een speeddate?

Hoe werkt een speeddate?

Tags: | ⏱ Leestijd: 3 minuten

Speeddaten is leuk en, eerlijk is eerlijk, ook een beetje spannend! Regelmatig zien wij onze deelnemers zenuwachtig de ruimte binnenkomen, in afwachting van wat hen te wachten staat. Logisch ook, want het is iets dat je (als het goed is) niet dagelijks doet. Maar niet gevreesd! We kunnen je uit ervaring vertellen dat speeddaten gewoon een ontzettend leuk uitje is. In dit artikel vertellen we je vast wat je er van mag verwachten. Dan hoef jij de avonden voor de speeddate niet wakker te liggen en zie je er scherp en fris uit op het event!

Het principe van een speeddate

Laten we starten met het principe van een speeddate. Speeddaten draait allemaal om het ontmoeten van een groot aantal singles op een leuke, interactieve en efficiënte manier. Waar je in de kroeg of op het werk maar sporadisch interessante vrijgezellen tegenkomt, ontmoet je er op een speeddate meerdere binnen korte tijd. Op onze avonden tref je er bijvoorbeeld minimaal 13.

Voordat de speeddate begint

Meestal begint een speeddate met een borreltje of frisje aan de bar. Eventuele zenuwen verdwijnen al snel als sneeuw voor de zon met een drankje in je hand. Het bied je de kans om alvast te babbelen met de anderen en om even tot rust te komen. En wellicht zie je al een speeddater die jij interessant vindt.

Ondanks dat lekkere drankje en die interessante speeddater, moet je niet vergeten om je even in te schrijven. Onze vriendelijke host zit gereed, gewapend met een Ipad of ouderwets met pen en papier. Hij of zij heet je welkom, noteert je naam en overhandigt je een matchkaart en pen. Check! Je inschrijving is gereed.

Als de inschrijving afgerond is neemt die zelfde vriendelijke host het woord. De spelregels worden uitgelegd, waarna iedereen plaats mag nemen aan de tafeltjes. Het is tijd om te starten!

Tijdens de speeddate

Daar zit je dan. Waar je op voorhand dus nog wat zenuwen had, heb je nu eigenlijk gewoon ontzettend veel plezier! Tegenover je zit een interessante gesprekspartner, de locatie is sfeervol en de groep is enthousiast. Je stelt je voor aan de andere persoon en je zit al snel in een vermakelijk gesprek. Dat gaat prima!

En hé, wil je het gesprek een keer nét even iets anders opstarten? Dan liggen er op tafel onze conversation starters. Kaartjes met prikkelende stellingen, vragen, thema’s of opdrachten. Ze staan garant voor voldoende gespreksstof. We got you covered!

Speeddates zijn kort, omdat je vaak al binnen een mum van tijd weet of je met iemand een romantische klik hebt of niet. Afhankelijk van het aantal deelnemers hanteren wij een duur van 3, 4 of 5 minuten.

Tring tring tring! Als de ronde voorbij is hoor je een geluidssignaal. Tijd om je matchkaart erbij te pakken en aan te geven of je enthousiast bent over je gesprekspartner. Heb je de kaart ingevuld? Dan schuif je door naar het volgende tafeltje. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Best makkelijk, toch?

Na de speeddate

Time flies when you’re having fun. En zo zal het met speeddaten ook zijn. Voor je het weet heb je iedereen gesproken en staat je matchkaart vol vinkjes en kruisjes. Je mag je matchkaart inleveren bij onze host. De avond zit er op.

Of althans, het speeddate gedeelte dan. Want we vinden het ontzettend gezellig als je nog even een borreltje blijft doen. Doorgaans blijven veel van de deelnemers nog even hangen om een paar drankjes te doen en nog even met elkaar te kletsen. Gelijk een kans om die ene leuke date nog even aan te haken over haar nieuwe baan, waarover ze je net vertelde.

Onze hosts doen graag een drankje mee. Maar als ze te lang doorzakken krijgen ze de volgende ochtend spijt, want ze moeten weer aan de slag. Ze voeren alle verzamelde matchkaarten in in onze magic matching machine. Jij krijgt je matches binnen 24 uur per mail van ons toegezonden.

“You got mail”, vertelt je laptop je. Openen die handel! Hopelijk word je blij van je matches en is ons mailtje het begin van een geweldige romance. Als dat het geval is, laat het ons zeker even weten! Heb je onverhoopt geen matches? Kan gebeuren. Neem even contact met ons op zodat we je op de gastenlijst van een volgend event kunnen zetten. Gratis en voor niets. Onze traktatie.

Valt mee toch? Zo’n speeddate?

Vinden wij wel. En eigenlijk geeft nagenoeg iedere speeddater na afloop aan dat het ontzettend mee viel. Wij zouden zeggen, probeer het eens uit en meld je aan voor één van onze avonden.

Groetjes,

Marieke van 123Speeddate
💌  welkom@123speeddate.nl

Categorieën

8,6 waardering

Tijdens onze pilot waardeerden onze gasten ons met een 8,6!

100+ events

We gaan jaarlijks 100+ events organiseren door heel Nederland.

Voor iedereen

Je bent bij ons welkom, ongeacht je voorkeuren, afkomst of whatever.

Kunnen we je wellicht ergens mee helpen?

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig over de liefde, dating en speeddaten. Hieronder vind je onze laatste artikelen. 

Waarom speeddaten zo ontzettend leuk is

Waarom speeddaten zo ontzettend leuk is

“Ik was zo ontzettend zenuwachtig voordat de speeddate avond begon!”. Het is een opmerking die wij vaak horen. Maar net zo vaak horen wij meteen daarna: “maar het was echt hartstikke leuk!”. Bij een avondje speeddaten denk je al gauw aan ongemakkelijke, korte...

Uiterlijke voorbereiding op een speeddate

Uiterlijke voorbereiding op een speeddate

Dus je hebt overmorgen die speeddate waar je al twee weken naar uitkijkt. Spannend natuurlijk. Waarschijnlijk denk je er op voorhand goed over na hoe je zo leuk mogelijk voor de dag komt. Dat zit natuurlijk vooral in je persoonlijkheid. Maar eerlijk is eerlijk, ook je...

Mentale voorbereiding op een speeddate

Mentale voorbereiding op een speeddate

De voorbereiding op een speeddate is misschien wel net zo leuk als de speeddate zelf. Want tuurlijk, je hebt wellicht wat zenuwen.. maar ook veel voorpret! Laten we meteen aftrappen met de eerste tip in dit artikel: die zenuwen mogen er gerust zijn. Ze zijn niet meer...