Geschiedenis van de speeddate.
Waarschijnlijk zie jij nu overal om je heen mensen deelnemen aan speeddates. Mensen speeddaten tegenwoordig voor de liefde, maar ook voor sollicitatiegesprekken, netwerkbijeenkomsten, et cetera.

Speeddaten is daarmee een snel toenemende methode om eenvoudig, ongedwongen en vooral op een uiterst effectieve wijze mensen te leren kennen. Wij zijn een een klein stukje terug in de tijd gegaan om te kijken waar speeddaten vandaan komt.

Terug in de tijd

We nemen je mee naar het eind van het vorige millennium. Terug naar 1998, naar Bevery Hills, in de Verenigde Staten.

De rabbijn Yaavoc Deyo, van de Joods Orthodoxe organisatie Aish HaTorah, was op zoek naar een manier om jonge Joodse singles met elkaar in contact te brengen. Helaas was het internet nog maar beperkt, om over apps zoals Tinder te zwijgen.

Rabbijn Deyo en zijn studenten waren om die reden op zoek naar een creatieve manier om Joodse singles met elkaar in contact te brengen. Uit een creatieve brainstorm ontstond uiteindelijk het concept van “round robin dating”, of speeddating, waarbij singles in de gelegenheid werden gesteld hun toekomstige wederhelft te ontmoeten. De nadruk lag hierbij ook specifiek op trouwen.

Speeddating ging viral

Nadat Rabbijn Deyo en zijn studenten in Los Angelos hun methode voor daten hadden benoemd tot ‘SpeedDating’, werd het allereerste SpeedDating event gehouden in Pete’s Café in Beverly Hills, eind 1998. Dit bleek een enorm succes! Vele jonge singles ontmoeten leuke andere singles en huwelijken ontstonden. ‘SpeedDating’ is tot op heden zelfs een geregistreerd handelsmerk van Aish HaTorah.

Na 1998 werd het concept van speeddaten nog een aantal keren verfijnd. Zo gingen de oorspronkelijke speeddates terug van 10 naar 7 minuten, of zelfs 3 minuten. Vanaf 1999 werd het fenomeen speeddaten steeds verder verspreid over de wereld. Steeds meer mensen, van verschillende culturele en religieuze afkomsten, gebruikten speeddaten voor het ontmoeten voor hun liefde. Alleen in de Verenigde Staten bestaan er nu al meer dan 100 bedrijven die speeddates aanbieden. Geen gek idee geweest, toch?

Speeddaten nu vs. Speeddaten van toen

Eigenlijk is er weinig verschil tussen het speeddaten van vroeger en dat van nu. “Vroeger” zaten de mannelijke deelnemers aan een speeddate event aan een kant van een lange tafel. De vrouwen zaten aan de andere kant. De mannelijke deelnemers draaiden door nadat er op de bel werd geslagen. Nadien zijn er wel wat andere innovatievere methoden ontstaan, maar het hoofdprincipe blijft hetzelfde.

Speeddaten bij 123Speeddate

De speeddates van 123Speeddate zijn zo opgezet dat je in staat wordt gesteld om de leukste singles in jouw stad te ontmoeten. Dit is weinig anders dan bij de SpeedDating events van rabbijn Deyo. Het grootste verschil is dat wij je niet willen aanzetten tot een huwelijk. Mag wel, hoeft niet! 😉

Zin om mee te doen aan een van onze speeddates? Dan nodigen we je van harte uit! Bekijk onze agenda op 123Speeddate voor een speeddate event bij jou in de buurt.

Groetjes,

Marieke van 123Speeddate
💌  welkom@123speeddate.nl

Op gaan we live (en we kunnen niet wachten!)
Nog heel even geduld. Op 1 mei lanceren we 123Speeddate en gaan we speeddates organiseren in Utrecht. Betaalbaar, bij jou in de buurt en met superleuke singles.

Achter de schermen werken we verschrikkelijk hard. We hebben onze developers opgesloten in hun kantoor en ze mogen pas naar buiten als de website af is! Af en toe geven we ze wat krentenbollen en koffie, zodat ze er weer tegen aan kunnen. Geintje hoor: no people were harmed during the development of this website.  😉

Schrijf je vast in op onze nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn als we straks los gaan? Dan zouden we het heel leuk vinden als je je inschrijft op onze nieuwsbrief!

Subscribe

* indicates required

Hopelijk zien we je snel!

Hopelijk ben je net zo enthousiast om te gaan speeddaten als wij. We kijken er naar uit om je te ontmoeten op een van onze events. We zien je snel!  🙋‍♀️

Groetjes,

Marieke van 123Speeddate
💌  welkom@123speeddate.nl

image
https://www.123speeddate.nl/wp-content/themes/blake/
https://www.123speeddate.nl//
#f48200
style1
paged
Loading posts...
/home/workfuel/public_html/123speeddate.nl/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.123speeddate.nl/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
off
off