Home » 10 do’s tijdens een speeddate

10 do’s tijdens een speeddate

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Een speeddate is ontzettend leuk, maar ergens toch ook wel een beetje spannend. Hoe kom je de avond door en hoe zorg je er ook nog eens voor dat je jouw kans op een match zo groot mogelijk maakt? Wij hebben een aantal do’s voor je op een rijtje gezet. Nu kan het niet meer misgaan!

Do 1) Wees vooral jezelf

Geloof ons maar: je bent leuk zoals je bent! Het allerbelangrijkste is daarom ook dat je vooral jezelf blijft tijdens de speeddate. De mensen die je tijdens de speeddate ontmoet willen graag de echte jij zien. En dat geldt natuurlijk ook voor jou. Het zou vervelend zijn als jij of je gesprekspartner er bij een mogelijke vervolgdate achter komt dat je in het echt een ander persoon bent.

Do 2) Houd het luchtig

Aanvullend op het bovenstaande punt is het wel belangrijk dat je het gesprek luchtig houdt. Zware of emotionele onderwerpen kunnen het gesprek ook te complex en daarmee ongemakkelijk maken voor degene tegenover je.

Daarnaast is de kans groot dat je gesprekspartner niet meteen antwoord wilt geven op vragen als ‘hoe zou jij onze relatie voor je zien?’ of ‘waarmee kan ik jou nou echt gelukkig maken?’. Voor de eerste ontmoeting is dat eigenlijk net een stap te ver. Houd het daarom luchtig. Een gesprek waarin je lekker praat en lacht blijft hangen bij degene tegenover je!

Do 3) Als je gepassioneerd bent, laat het dan zien!

Passie, mensen houden er van! Een goed verhaal hebben is vaak één, maar minstens net zo belangrijk is de manier waarop je vertelt. De mate van enthousiasme waarmee je spreekt over hobby’s of werk zegt iets over hoe je in het leven staat. Als je gepassioneerd kan spreken over wat je bezig houdt, is de kans groot dat je een positieve indruk achterlaat.

Do 4) Vermijd een arrogante houding

Arrogantie is voor veel mensen een grote afknapper. Het is leuk om iemand te ontmoeten die erg tevreden is met zichzelf en zijn of haar leven, maar dat zelfvertrouwen moet niet doorslaan in arrogantie.

Houd je hier zelf ook niet van? Doe het dan ook een ander niet aan. Zelfvertrouwen uitstralen is positief en aantrekkelijk, maar arrogantie kan het gesprek een negatieve lading geven. Dus: vertel met passie over jezelf maar probeer jezelf niet al te veel te verkopen.

Do 5) Zoek naar de klik

Ping ping ping! Een speeddate ronde duurt maar een paar minuten. Dat is voor beide een relatief korte tijd om te beoordelen of je iemand nog eens wil spreken. Maar je gaat natuurlijk ook niet zo maar een ‘ja’ invullen, zonder dat je zeker weet of er een klik is. Daarom adviseren wij: ga op zoek naar die klik!

Hoe? Probeer in te haken op informatie die je gesprekspartner je geeft en vraag vooral door op grappige of interessante details. Hebben jullie raakvlakken? Lachen jullie om dezelfde dingen? Dan zou het zo maar eens kunnen dat de klik er is.

Do 6) Maak het jezelf niet te moeilijk

Een goede speeddate zit hem in de eenvoud! Doe jezelf niet voor al iemand anders of hang geen verhalen op die niet kloppen. Hier kun je op een later moment alleen maar mee worden geconfronteerd, met alle gevolgen van dien. En daar heb zowel jij als je date echt helemaal niks aan. Snijd dus geen onderwerpen aan waar je niet meer uitkomt. En vermijd thema’s waar je te lang over doorpraat zonder iets over de ander te leren.

Do 7) Wees origineel en spontaan

Tuurlijk, een paar standaard vragen achter de hand hebben is verstandig. Dat zouden we zelf ook doen. Maar probeer te voorkomen dat het gesprek bestaat uit een spervuur aan standaard vragen. Voordat je het doorhebt weet je van al je speeddates alleen waar ze vandaag komen, wat voor werk ze doen en welke sport ze doen. 😉

Probeer zo spontaan mogelijk te zijn. Dat maakt het gesprek origineel en speels. Moeite met spontaniteit? Hierbij een hele makkelijke tip: luister naar wat iemand zegt, reageer enthousiast en vraag daar op door. 100% zeker dat dit gewaardeerd wordt door je gesprekspartner.

Do 8) Zorg voor een goede lichaamshygiëne

Het is een beetje een dooddoener, maar zorgt dat je lekker ruikt. Dit geldt niet alleen voor een gedoseerde portie parfum, maar ook voor je lichaamsgeur en adem. Dus: tanden poetsen, deodorant, pepermuntje. Een slechte indruk is snel gemaakt en dat kun je eenvoudig voorkomen. Doen dus!

Do 9) Kleed je leuk aan

Vind jij het leuk als je date er leuk uitziet? Dat vindt jouw date waarschijnlijk andersom ook! Dus: kleed je leuk aan en maak een goede indruk. Oja: blijf wat kleding betreft lekker binnen je comfort zone en kies iets wat je comfortabel zit. Het zal je date snel opvallen als jij iets aan hebt waarin je je niet op je gemak voelt.

Misschien handig om te weten: de mensen die naar onze events komen kleden zich casual. Dus netjes en verzorgd, maar niet al te zakelijk.

Do 10) Complimenteren kan je leren

Daar zit je dan, tegenover die dame of heer die je stiekem toch wel erg leuk vindt. Je vindt het tof waar de ander zich mee bezig houdt of wat voor uitstraling hij of zij heeft. Je voelt hem al aankomen: geef de ander eens een compliment.

Maar doe het gemeend en maak het niet te zwaar. Iedereen prikt namelijk door een ongemeend compliment heen.

Klaar om te speeddaten?

Met deze 10 do’s tijdens een speeddate ben je helemaal klaargestoomd voor je dates! Wij hebben er alle vertrouwen in dat je een geweldige indruk gaat maken op je gesprekspartners.

Zoek jij een speeddate in de buurt? Kom dan speeddaten bij de speeddates van 123Speeddate. In onze agenda staan alle speeddate events in jouw stad. Wij kijken uit naar je komst!

Groetjes,

Marieke van 123Speeddate
💌  welkom@123speeddate.nl

Categorieën

8,6 waardering

Tijdens onze pilot waardeerden onze gasten ons met een 8,6!

100+ events

We gaan jaarlijks 100+ events organiseren door heel Nederland.

Voor iedereen

Je bent bij ons welkom, ongeacht je voorkeuren, afkomst of whatever.

Kunnen we je wellicht ergens mee helpen?

Onze laatste artikelen

We schrijven regelmatig over de liefde, dating en speeddaten. Hieronder vind je onze laatste artikelen. 

Waarom speeddaten zo ontzettend leuk is

Waarom speeddaten zo ontzettend leuk is

“Ik was zo ontzettend zenuwachtig voordat de speeddate avond begon!”. Het is een opmerking die wij vaak horen. Maar net zo vaak horen wij meteen daarna: “maar het was echt hartstikke leuk!”. Bij een avondje speeddaten denk je al gauw aan ongemakkelijke, korte...

Uiterlijke voorbereiding op een speeddate

Uiterlijke voorbereiding op een speeddate

Dus je hebt overmorgen die speeddate waar je al twee weken naar uitkijkt. Spannend natuurlijk. Waarschijnlijk denk je er op voorhand goed over na hoe je zo leuk mogelijk voor de dag komt. Dat zit natuurlijk vooral in je persoonlijkheid. Maar eerlijk is eerlijk, ook je...

Mentale voorbereiding op een speeddate

Mentale voorbereiding op een speeddate

De voorbereiding op een speeddate is misschien wel net zo leuk als de speeddate zelf. Want tuurlijk, je hebt wellicht wat zenuwen.. maar ook veel voorpret! Laten we meteen aftrappen met de eerste tip in dit artikel: die zenuwen mogen er gerust zijn. Ze zijn niet meer...